Työnhaku

Kuinka valmistautua työhaastatteluun?

Miten työhaastatteluun kannattaa valmistautua? Mitä kysymyksiä työhaastattelussa esitetään? Kuinka kannattaa pukeutua? Kannattaako vastauksia kaunistella? Katso vastaukset alta ja nappaa yhdeksän kohdan tarkastuslista seuraavaa haastatteluasi varten.

Älä liiottele, vaan ole oma itsesi työhaastattelussa

Työhaastattelussa on tärkeintä olla oma itsensä. Sinun on siis luotettava itseesi, osoitettava pätevyytesi ja korostettava kokemusta, josta voi olla hyötyä hakemassasi tehtävässä.

Joudut varmasti vaikeuksiin, jos kehuskelet suorittaneesi kolme tutkintoa, puhuvasti sujuvasti neljää kieltä, olevasi yhtä kovassa kunnossa kuin huippu-urheilija ja toimivasi vapaa-ajallasi parinkymmenen järjestön puheenjohtajana. Liioittelu on helppo havaita, ja tiedot on helppo tarkistaa.

Työhaastatteluun valmistautuminen lisää varmuutta

Valmistaudu haastatteluun huolellisesti ja kiinnitä huomiota vuorovaikutukseen. Vaikka työnantajan tehtävänä onkin antaa lisätietoja yrityksestä ja hakemastasi työstä, tutustu yritykseen jo ennen haastattelua. Oma-aloitteisuus antaa sinusta hyvän vaikutelman.

Hyvä valmistautuminen antaa sinulle myös itsevarmuutta. Mieti etukäteen myös yritykseen ja työtehtäviin liittyviä kysymyksiä, joihin haluat saada vastauksen haastattelussa, näin voit osoittaa kiinnostuksesi ja motivaatiosi tehtävään. Katso yleisimmät työhaastattelukysymykset avuksesi valmistautumiseen.

Pukeudu yrityksen ilmeen mukaisesti

Hyvä lähtökohta työhaastattelupukeutumiseen on businesspukeutuminen. Yleensä businesspukeutuminen tarkoittaa miehille pukua ja solmiota. Usemmiten suorat housut, kauluspaita ja pikkutakki riittävät.

Naiset pukeutuvat siistiin mekkoon, polvipituiseen hameeseen ja kauluspaitaan tai jakkupukuun. Kun mietit pukeutumista työhaastatteluun, kannattaa pitää mielessä millaiseen yritykseen olet hakemassa. Esimerkiksi kansainväliset konsernit ovat tarkempia businesspukeutumisesta kuin start-up yritykset.

Työhaastattelun tarkastulista - muista nämä 9 asiaa:

Hurjasti tsemppiä tulevaan haastatteluun!

Jaa artikkeli